KNLTB Match-App vervangt Toernooiklapper

23 oktober 2023


Download HIER de KNLTB Match-App

Al enkele jaren maken wij bij TPV de Hulk gebruik van Toernooiklapper. Middels deze toernooisoftware organiseerden Ton en Kees de populaire Winter- en Zomeravond competitie. Om deze competities en anderer evenementen in de toekomst te kunnen blijven organiseren, heeft de Hulk besloten af te stappen van het oude vertrouwde Toernooiklapper. Het gebruik van de app kent wat veranderingen voor hen die toernooiklapper gewend zijn, maar wij gaan er van uit dat ook dit zal landen op onze vereniging.

Hieronder volgt een uitleg, maar mocht je vragen of opmerkingen hebben, kun je contact opnemen met [email protected].

De KNLTB Match-App

De KNLTB Match App is ontstaan vanuit de wens om een flexibel wedstrijdaanbod te creëren waarin spelers onderling bepalen wanneer er gespeeld wordt. De app plant moeiteloos de wedstrijden voor de spelers zodat de inzet van vrijwilligers voor de organisatie of planning niet nodig is. We noemen deze wedstrijden 'flexcompetities'. De competities hebben een vriendschappelijk karakter omdat de resultaten van de wedstrijden niet voor de officiële rating meetellen. Voor verenigingen en zelfstandige centra een mooie kans, want met KNLTB Match kunnen jouw spelers dus het hele jaar door wedstrijden spelen. 

Tennis competities

Zoals je genwend bent organiseren wij tijdens de Winter- en Zomeravond competities altijd 3 onderdelen. Een damesdubbel (DD), herendubbel (HD) en een gemengddubbel (GD). Dit wordt vervolgens ingedeeld op speelsterkte en je wordt in een poule geplaatst. Deze opzet gaat niet veranderen. De pouleindeling en het programma worden voor aanvang van de competitie bepaald. Zo krijg je een duidelijk overzicht van tegen wie, en wanneer je moet spelen. Helaas is het (nog) niet mogelijk om verhinderingen op te geven. Mocht je dus worden ingedeeld op een tijdstip waarop jij of je maatje niet kunnen spelen, dan moet de wedstrijd op een ander moment worden gespeeld. In dit geval is het mogelijk om via de App een groepsgesprek met alle spelers van de betreffende wedstrijd te openenen (in de KNLTB Match-App). In de toekomst gaat hierin het een en ander veranderen, maar voor nu moet je gezamenlijk op een nieuw speelmoment uitkomen. Wanneer dit speelmoment is bepaald, moet een van de spelers een baan afhangen in de KNLTB Club-App. Zoals ik al zei, gaat dit in de toekomst makkelijker worden. Dan worden de Match-App en de Club-App aan elkaar gelinkt, en hoeft een wedstrijd omplannen niet meer via meerdere apps.

Padel competities

Ook voor padel gaan we een competitie starten, dit gaat wel anders dan voor het tennis. Met padel gaan we gebruik maken van een zogeheten ladder. Je meldt je aan met je dubbel maatje, en wordt ingedeel op speelsterkte op de ladder. Op het moment dat de competitie aanvangt, speel je ongeveer elke twee weken een wedstrijd om te klimmen op de ladder. Na een aantal wedstrijden is de competitie voorbij, en is de stand van de ladder de eindstand.

Ook hiervoor geldt: de App maakt een indeling en bepaalt wanneer je speelt, kunnen jij of jouw maatje niet, dan bepaal je samen met de tegenstander een ander moment om de wedstrijd in te halen. Hierna moet je de baan reserveren in de Club-App.

Omdat de padelbanen drukker bezet zijn dan de tennisbanen, hebben wij gekozen voor twee competitie opzetten.

  1. Doordeweeks overdag (50+ competitie)
  2. Weekend

Je kunt je via de app aanmelden voor een, of allebei de competities.

 

Wij begrijpen dat deze verandering voor sommigen wat aanpassingsvermogen vergt, maar gaan ervan uit dat dit voor iedereen uiteindelijk het beste is!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 238 521

TPV De Hulk

Dwaalpark 1
1622 KZ Hoorn

KVK-nummer

40625286