Jubileum en opendag

30 april 2023


We hebben weer een mooie dag gehad. 

De combinatie van een opendag, de opening van de nieuwe padel banen en het vieren van ons 40 jarig bestaan.

De foto's vindt U in ons foto album op de website en natuurlijk willen we U niet onthouden van de mooie speeches van Arthur Henar en Wim de Louw voor de opening van de padel banen.

(speeche Arthur)

Goedemiddag iedereen/allemaal,

Hartelijk welkom op deze feestelijke dag van de opening van onze padelbanen en uiteraard onze vernieuwde tennisbanen. Wij als bestuur zijn in 2017/18 begonnen met de het plannen van de verbouwing van ons clubhuis en achtereenvolgens vernieuwen van alle tennisbanen met eventuele aanleg van de lang geplande 6e baan. Door de grote aanwas van nieuwe tennisleden en zelfs een wachtlijst voor competitieteams op de zaterdag waren verheugd dat we eindelijk een groot stuk grond erbij kregen om zowel  onze 6e baan  en een terras aan de zuidkant ter realiseren, dit op verzoek van de gemeente die grote plannen had met het park om onze vereniging heen en ons gevraagd had of wij daar een terras wilden neerleggen en tevens hadden we genoeg ruimte om het clubhuis en kleedkamers te verruimen en vernieuwen.

Toen we eigenlijk alles op papier gereed hadden om te beginnen sloeg corona toe en werd alles in de ijskast gezet, achteraf voor ons een geluk omdat we toen na corona tot de conclusie kwamen dat Padel de tenniswereld op zijn kop had gezet en wij genoodzaakt waren onze plannen drastisch om te gooien en i.p.v verbouwen van het clubhuis ruimte maken voor de padelbanen! Eerst twee maar toen bleek dat competitie en een open toernooi moeilijk werd overgestapt naar 3 en toen Rob Bierman samen met Niels Koopmans echt elke centimeter benut hadden bleek dat we zelfs vier banen konden neerleggen en dan ook gelijk klaar te zijn voor de komende jaren om volledige competitie en toernooien te kunnen spelen. Het heeft allemaal veel langer geduurd dan we gepland en gehoopt hadden maar we wel gekozen voor het hoogst haalbare en kan nu met grote trots zeggen dat we daar echt in geslaagd zijn en denk dat we nu zeker weer kunnen uitgroeien tot een grote combivereniging van Tennis en Padel.

Trots ben ik ook dat ik deze banen mag open met Wim de Louw 1 van de oprichters en eerste voorzitter van deze vereniging en ik wil hem ook graag even het woord geven voordat wij tot de officiële plechtigheid overgaan. 

(speeche Wim de Louw)

Hartelijk dank Arthur voor de introductie en wat is dit ook voor mij, een mooi moment in de geschiedenis van de Hulk om deel uit te mogen maken van deze speciale gelegenheid. 40 Jaar, een nieuwe activiteit padel en een bijna complete renovatie van ons toch al zo mooie park.

Wat een moment. Toch heb ik ernstig getwijfeld om dit nu te doen, Maar ja, hoe kan je zo’n verzoek van Deborah en Jennifer, dochters van mijn jarenlange tennismaat Rob Boering , weigeren. Rob die er helaas niet meer is maar zich jarenlang heeft ingezet voor de Hulk en die zo prachtig het karakter van de Hulk symboliseerde….tegendraads en eigenwijs maar o zo gezellig. Hoe fijn zou het geweest zijn als ook Johan Milet, Carolien Hart, Wim Teeuw en Henk van Amstel nog deel hadden kunnen uitmaken van dit moment…zij maken ook een belangrijk deel uit van de clubhistorie…maar ook zij zijn helaas niet meer onder ons.

Als ik hier dan toch sta dan komt voor mij de vraag…wat moet ik in hemelsnaam gaan zeggen. Terugkijken?  Nee dus…die verhalen zijn al vele malen op allerlei manieren  verteld. Laten we het dus maar over het heden en de toekomst hebben. Waar we het echter nog wel even over kunnen hebben is over de overeenkomsten. Toen de Hulk 40 jaar terug begon was tennis voor velen nog tannis…een tot dan toe elitaire sport die toch eindelijk bereikbaar werd voor het klootjesvolk. Helaas met een groot gebrek aan baancapaciteit. Nu…in 2023 is padel razend populair. Via Mexico en Spanje wint deze, deels op tennis gelijkende sport maar veel gemakkelijker aan te leren, ook in Nederland snel aan populariteit. Het is dan ook een goede zaak dat de Hulk de plannen voor een 6e baan heeft laten varen en investeert in deze nieuwe ontwikkeling. Verstandig ook  dat de Hulk voor padel in zee is gegaan met een professionele organisatie uit Alkmaar….Potje Padel.  Als ik hun aanpak op hun website lees dan spreekt deze mij zeer aan. Het zou fijn zijn als straks, ook voor tennis, voor een soortgelijke  aanpak wordt gekozen.  Want tennis mag natuurlijk geen ondergeschoven kindje worden.

Nu de renovatie en uitbreiding van het clubgebouw nog en dan is de Hulk helemaal klaar voor de toekomst. Hiervan kunnen onze kinderen, klein- en achterkleinkinderen volop profiteren.  Hoe die toekomst eruit zal zien…dat zal de tijd leren. In onze snel veranderende maatschappij kampen verenigingen steeds meer met een ernstig tekort aan vrijwilligers. Leden gaan zich steeds meer als klanten gedragen. Gelukkig lijdt de Hulk nog niet ernstig onder dit fenomeen maar het blijft een punt van aandacht. Het doel van vandaag is ook om nieuwe leden te werven voor zowel tennis als padel bij de Hulk. Als ik vandaag hier als niet- lid zou zijn, dan wist ik het wel. Dan gaf ik niet alleen mijn kinderen direct op maar werd ik zelf ook lid. Want zeg nou zelf…waar kan je op één complex tennissen, padellen, Jeu de Boulen, klaverjassen en bridgen.  En dat alles tegen een scherpe prijs.

Nu genoeg gepraat…want we moeten door met de clinic. Mij is gevraagd de nieuwe accommodatie officieel te openen…maar dat wil ik alleen samen met Arthur doen die al zo lang voorzitter is van de Hulk Daarom Arthur…laten we het doen…kom op met die schaar dan kunnen we aan de derde helft. 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 238 521

TPV De Hulk

Dwaalpark 1
1622 KZ Hoorn

KVK-nummer

40625286